Etusivu » Nuotti-valmennus

Nuori, kaipaatko tukea? Etsitään suuntaa yhdessä!​

Päästäkseen Nuotti-valmennukseen, nuori ei tarvitse lääkärin lähetettä tai lausuntoja. Valmennus on nuorelle maksuton.​

Mitä on Nuotti-valmennus?

Nuottivalmennus on Kelan korvaamaa matalan kynnyksen valmennusta 16–29-vuotiaille nuorille. Se on tarkoitettu nuorille, joiden tulevaisuuden suunta on kadoksissa ja toimintakyky on heikentynyt. Nuorella ei ehkä ole opiskelupaikkaa tai hän on keskeyttänyt opinnot tai hän ei ole onnistunut saamaan opintojaan vastaavaa työpaikkaa.

Nuotti-valmennuksessa lähdetään yhdessä valmentajan kanssa kartoittamaan nuoren tilannetta sekä pohditaan mihin suuntaan elämässä olisi hyvä lähteä. Nuotti-valmennus on ratkaisukeskeistä. Valmennuksen keskiössä ovat nuoren vahvuuksien ja voimavarojen hahmottaminen sekä tavoitteiden kirkastaminen.

Mitä valmennus sisältää?

Nuotti-valmennuksessa käytetään lyhytterapian tapaan luovia menetelmiä itse keskustelun lisäksi. Voimme harjoitella esimerkiksi ruuanlaittoa tai muita kodinhoidollisia tehtäviä, vaihtoehtoisesti voimme harjoitella kaupassa tai virastoissa asiointia yhdessä. Menetelmistä keskustellaan yhdessä nuoren kanssa, kaikki lähtee nuoren omista tarpeista.

Tapaan valmennettavia pääsääntöisesti heidän kotonaan tai muussa nuorten elämään kuuluvassa paikassa, kuten kahvila tai kirjasto. Porissa olen ottanut asiakkaita vastaan myös Vanhalla kauppiksella (Luvianpuistonkatu 1, 28100 Pori), sisäänkäynti Äestäjänkadun puolelta.

Valmennuskertoja on 20 ja ne kestävät 60 minuuttia. Joskus tapaaminen voi kestää myös 120 minuuttia. Tällöin nuorelta kuuluu kaksi valmennuskertaa. Nuorella on mahdollisuus saada myös kuntoutusrahaa valmennuksen ajalta.

Miten pääset Nuotti-valmennukseen?

1. Soita Kelaan ja kerro tilanteestasi ja miten toimintakykysi on heikentynyt sekä mihin tarvitset apua. Tämän voit tehdä myös yhdessä vanhemman, kuraattorin tai muun vastaavan tahon kanssa, joka voi auttaa sinua.
Kelan puhelinnumero on 020 692 205.

2. Mikäli olet päättänyt, että haluat minut valmentajaksesi, kerro Kelan virkailijalle, että haluat SIRIA kouluttamis– ja kehittämiskeskuksesta valmentajaksi Laura Elosen.

3. Kela tekee päätöksen valmennuksen alkamisesta ja lähettää sen meille. Otan sinuun yhteyttä välittömästi, kun olen saanut päätöksen valmennuksen alkamisesta.

4. Nyt kaikki on hyvin ja valmennus voi alkaa.

Lue lisää: www.kela.fi/nuottivalmennus

Päästäkseen Nuotti-valmennukseen, nuori ei tarvitse lääkärin lähetettä tai lausuntoja.

Olen Sirian sertifioitu lyhytterapeutti:

Jutellaanko lisää?

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, miten voisin auttaa sinua.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella.

Puhelinnumero:
0503534508

Sähköposti:
laura.elonen@laumicterapia.fi
laura.elonen@siria.fi

Instagram
Facebook