Etusivu » Lyhytterapia

Tehokas hoitomuoto moneen eri tilanteeseen

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on tehokasta matalan kynnyksen psykososiaalista palvelua ilman lääkärin lähetettä.​

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on tavoitteellista työskentelyä, ongelmien sijaan, ratkaisuihin tähdäten. Työskentelyn avulla on tarkoituksena pohtia uusia näkökulmia asiakkaan tilanteeseen sekä löytää hänen omia voimavarojaan ja vahvuuksiaan. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia pohjautuu ajatukseen asiakkaasta oman elämänsä asiantuntijana. Terapeutti toimii lähinnä herättelijänä ja avustajana uudenlaisen ajatustavan sisäistämisessä, jonka avulla asiakas voi kehittää uudenlaisia toimintatapoja.

Lyhytterapia käytännössä

Terapiakertoja on lyhytterapiassa tilanteesta riippuen 1–20 kertaa, ja käynnit ovat 60 minuuttia/90 minuuttia. Muutamakin kerta voi auttaa tilanteen paranemiseksi.

Työskentelyssä hyödynnän erilaisia menetelmiä, kuten taideterapiaa, eläinavusteisuutta, sekä kehollisia harjoituksia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niitä on pakko käyttää, vaan asiakas on tässäkin asiassa oman elämänsä asiantuntija, jota minä kuuntelen.

Otan vastaan asiakkaita Porissa Vanhan Kauppiksen tiloissa, Luvianpuistokatu 1, 28100 Pori (sisäänkäynti Äestäjänkadun puolelta).

Terapia on mahdollista toteuttaa myös etänä tai kotikäyntinä. Joskus asiakkaan on vaikea liikkua vieraassa ympäristössä erilaisista syistä johtuen, silloin minun on helpompi liikkua asiakkaan luokse. Pienin askelin voimme harjoitella yhdessä liikkumista kodin ulkopuolella.

Sopiiko tämä minulle?

Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan voi hakeutua seuraavanlaisissa ongelmatilanteissa:

  • masennus
  • ahdistuneisuus
  • erilaiset pelkotilat
  • itsetuntemuksen ongelmat
  • erilaiset elämän kriisitilanteet
  • riippuvuudet
  • stressi
  • parisuhteen ongelmat

Hinnasto (sis. alv)

Lyhytterapia ei ole Kela-korvattavaa.

Jutellaanko lisää?

Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, miten voisin auttaa sinua.

Voit ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella.

Puhelinnumero:
0503534508

Sähköposti:
laura.elonen@laumicterapia.fi
laura.elonen@siria.fi

Instagram
Facebook